- Børnebogsforfatter fokuserer på klima i ny bog - 8. juli 2020
- KLIMANYT lukker – tak fordi du læste med - 7. juli 2020
- Lea Wermelin: 2,9 mio. fugle er forsvundet. Det vil nyt sprøjteforbud nu afhjælpe - 29. juni 2020
Bekymringerne for klimaforandringerne er begyndt at slå bredt igennem. Millioner af mennesker kræver handling og forandring nu, og alt fra private borgere til stater kaster sig ind i klimakampen.
Derfor går flere end 1.900 frivillige danskere på gaden fra morgenstunden fredag 6. september for at uddele Verdens Bedste Nyheder-aviser i hele landet. Det er 10. gang de gode nyheder deles ud til danskere på vej til arbejde og studier i de tidlige morgentimer.
Ifølge Verdens Bedste Nyheder vil dette års uddelte avis fokusere på den globale klimabevægelse og sætte ekstra spot på løsninger. Desuden vil man punktere en række klimamyter, som kan stå i vejen for behovet for akut og omfattende handling.
”Flere og flere indser, at det er umuligt at lukke øjnene for klimaforandringerne. Netop derfor er der håb, for så kan vi begynde arbejdet for en klimafremtid. Verden har før løst globale problemer, og vi kan gøre det igen. Det kræver vilje, handling og forandringer i vores måde at leve på, men håbet er der, og uden håb bliver vi passive og paralyserede,” siger Thomas Ravn-Pedersen, direktør for Verdens Bedste Nyheder, i en pressemeddelelse.
Fattige lande udleder mindst CO2
I debatten om klimaforandringerne hører man ofte, at man ikke kan bremse klimaforandringerne, før man bremser befolkningstilvæksten i verdens fattige lande. Men dette er ifølge Verdens Bedste Nyheder en myte. De mange mennesker i de fattige lande udleder ifølge organisationen kun meget lidt drivhusgas i forhold til de rige lande i vesten.
“Verden har før løst globale problemer, og vi kan gøre det igen. Det kræver vilje, handling og forandringer i vores måde at leve på, men håbet er der, og uden håb bliver vi passive og paralyserede”
Thomas Ravn-Pedersen, Verdens Bedste Nyheder
Frem til 2011 stod de udviklede lande for 79 procent af udledningen af drivhusgasser. Og i 2016 udledte Nordamerika 18 procent af al CO2, men udgjorde kun 5 procent af verdensbefolkning. Omvendt er 16 procent af verdens befolkning afrikanere, men hele Afrika udledte kun 4 procent af CO2. Samtidig er befolkningstilvæksten ved at komme under kontrol. De fleste lande i verden får færre og færre børn, lyder det fra Verdens Bedste Nyheder.
I år er der i alt 205 uddelingsssteder i Danmark. Over 1.900 frivillige deler aviser ud til danskerne, herunder deltager ministre, folketingsmedlemmer og borgmestre. Blandt de mange frivillige er også elever, lærere og medarbejdere fra grundskoler, ungdomsuddannelser og folkehøjskoler, virksomheder og organisationer.
Se hvor de gode morgennyheder deles ud
Kilde: Verdens Bedste Nyheder